Comunicat - examene de grad

26 feb 2024

In luna ianuarie Federația Română de Aikido Modern a desfășurat un eveniment foarte important: examene de grad intercluburi pt adulții, tinerii și centurile negre grad federal.

Au fost 14 candidați la centurile negre grad federal de 4 Dan,5 Dan și 6 Dan. Toți au prezentat modalități inedite și personale de tehnica, filosofie, metodica predării și modalități proprii de mânuire a armelor specifice Aikido. Au promovat cu succes de la  centura neagră 3 Dan la centura neagră 4 Dan sensei Dumitru Valentin, sensei Marinescu Adrian, sensei Drig Radu Traian, sensei Costache Marius, sensei Raicu Răzvan, sensei Popescu Florin. Pentru centura neagră 5 Dan Aikido au trecut cu succes gradul sensei Peristeri Andrei, sensei Stratul Marius, sensei Dragusin Liviu, sensei Borcea Gabriel.

Pentru prima data in istoria federației au promovat la gradul de 6 Dan Aikido și au obținut titlul de shihan 4 prieteni   sensei Adrian Penu, sensei Dumitreci Robert, sensei Dulapciu Mihai, Sensei Mircea Cristian. Totodată la acest moment minunat și-au adus contribuția toate cluburile care au avut la examene peste 100 de membrii de diferite grade cu o mențiune specială pt doamnele din departamentul Josei(femei) unde au promovat examenul peste 15 participante cu diferite centuri grade kyu,1dan și 2 Dan Aikido.

Comisia de examinare a fost compusa din shihan Marius Ioniță președintele Federației Române de Aikido Modern, shihan Peristeri Răzvan președinte fondator al federației noastre și shihan Mihaela  Ioniță vicepreședinte  al federației și coordonator al departamentului pt femei din cadrul federației. Toate diplomele de grad federal au fost semnate de către shihan Șerban Derlogea, președintele de onoare al Federației Române de Aikido Modern.

Tot în cadrul acestui eveniment comun prietenii noștri de la Federația de Aikido Life ce sunt și membrii ai federației noastre au desfășurat examene de grad pt cluburile lor. Comisia de examinare Aikido Life fiind coordonată de shihan Daniel Batrana și sensei Badea Marcel.

A fost un eveniment minunat unde toți am avut ocazia sa ne împărtășim tehnici diferite și valori spirituale comune conform principiului federației noastre: unitate în principii și filozofie diversitate tehnica pt progresul tuturor. Mulțumim tuturor pt participare și să ne vedem cu drag la evenimente frumoase in viitor.